Tsukiji-Tokyo fiskemarked

Tokyo_Tskuji

Tsukiji grossistmarked er et gigantisk marked for fisk, frukt og grønnsaker i Tokyo sentrum. Det er det mest kjente av over ti grossistmarkeder som håndterer distribusjonen av fisk, frukt, grønnsaker, kjøtt og blomster for hovedstadsregionen Tokyo. Det er et av verdens største fiskemarkeder og håndterer over 2000 tonn sjømat hver dag. Synet av så mange fisk- og skalldyrarter, samt den livlige atmosfæren med scootere, lastebiler, selgere og kjøpere som farter hektisk omkring gjør Tsukiji-markedet til en av Tokyos største turistattraksjoner. Rett utenfor grossistmarkedet finner du et blomstrende “ytre marked” som består av små butikker og resturanter som forsyner allmennheten med markedets varer. Her finner du også alle typer kjøkkenutstyr, samt grønnsaker og fisk, riktignok i mindre porsjoner enn hos grossistene. Et besøk til Tsukiji-markedet kombineres best med en fersk sushi-frokost eller lunsj på en av de lokale resturantene. Resturantene åpnes vanligvis rundt klokken 05:00 på morgenen og stenger mellom 12:00 og 15:00.

Obs!!! Fiskemarkedet flyttes i oktober 2018.

Les mer HER!

Ettersom grossistene i området bedriver salg i åpningstiden er det viktig at du som besøkende ikke forstyrrer dette, følg disse reglene når du besøker Tsukiji:

  • Ikke gå inn i områder som er avsperret for uvedkommende.
  • Ikke blokker trafikken.
  • Ikke ta med store reisevesker eller bagasje inn i markedet.
  • Ikke ta bilder med blitz under tunfiskauksjonen.
  • Ikke ta med små barn eller husdyr.
  • Ikke røyk.
  • Ikke rør fisken.

Restriksjoner ved besøk til Tsukiji markedet 2008/04/01
Obs. Dette gjelder grossistdelen av markedet.

Ulike problemer har oppstått i forbindelse med det økende antallet turister (problemer med sanitære forhold som temperaturkontroll som forårsakes av mye uautorisert gjennomferdsel, samt at besøkende forstyrrer auksjonen og andre aktiviteter). På grunn av disse turistene er det i dag ikke tillatt for uvedkommende å komme inn i tunfiskhallen der grossistene gjennomfører auksjonen hver morgen.
For å forhindre forstyrrelser i virksomheten og for å garantere produktenes kvalitet, er disse områdene stengt for besøkende. Det er heller ikke tillatt å besøke dem tidlig på morgenen.
Ettersom markedet er veldig kaotisk med lastebiler, trucker og små kjøretøy som suser omkring, så bes gjester om å være spesielt forsiktige og oppvakte mens de oppholder seg der.
Offentlige guidede turer i Tsukiji er kun tilgjengelig for skolegrupper (grunnskole, videregående og universitet) og reservasjoner bestilles mellom 09:00 og 15:00. Det finnes ingen offentlige turer for andre besøkende eller i andre tidsperioder. Om du drar for å besøke Tsukiji ber vi deg være vennlig å følge de ovennevnte reglene. Vi setter stor pris på deres samarbeide og forståelse i denne saken.
Les mer på Tsukiji homepage.

Hvordan man kommer seg dit:

Tsukiji-markedet ligger ved siden av Tsukijishijo Station på t-banelinjen Oedo Line. Alternativt en 5 minutters gåtur fra Tsukiji Station på Hibiya-linjen. Den nærmeste JR-stasjonen er Shimbashi, herfra kan du gå til Tsukiji på ca 15 minutter.
Fra Tokyo Station tar du Marunouchi t-banelinjen fra Tokyo til Ginza (3 minutter) og bytt til Hibiya-linjen for å komme til Tsukiji Station (3 minutter). Billettprisen er ca. 160 yen. Fra Shinjuku Station tar du Oedo-linjen direkte fra Shinjuku Station til Tsukijishijo Station. En enkel reise som tar 20 minutter og koster ca. 260 yen.

Åpningstider

Det indre markedet: 03:00 til 12:00.
Det ytre markedet: Varierer noe, vanligvis fra 05:00 til 14:00.
Stengt: Søndager, helligdager og noen onsdager.