Sumobryting

Japans nasjonalsport!

Sumobryting er Japans nasjonalsport, og startet for over 1500 år siden som et fruktbarhetsritual. Bryterne har en høy kroppsvekt og utfører rituelle danser og bevegelser under hver kamp. Selve brytekampen er ofte en kort affære – målet er enten å kaste/dytte motstanderen utenfor den smale ringen eller få ham til å beøre bakken. I motsetning til vestlig bryting er det ingen vektklasser i sumobryting og man kan derfor se en relativt tynn person på 100 kg kjempe mot en som er dobbelt så stor, og noen ganger vinne! Sumo er en underholdende sport å se på; med mange ritualer, spesielle klær og hår. Man kjeder seg ikke under en kamp!

Det holdes seks sumoturneringer hvert år: tre i Tokyo, en i Osaka, en i Nagoya og en i Fukuoka. Mange spør om det er mulig å overvære bryternes trening. Det er det generelt ikke. Sumoens verden er veldig tradisjonell og de såkalte sumostallene, hvor de unge bryterne trener, er stort sett et lukket land for omverdenen. Mystikken er godt forankret! Man kan besøke Ryogoku-området i Tokyo; det er her de fleste sumostallene ligger og om man er heldig kan man se alminnelige brytere gå rundt i gatene.

Spis ”Chanko-nabe”, en stor gryterett med masse kjøtt og grønnsaker som skylles ned med en ordentlig omgang øl etterfulgt av en lur – det er det bryterne selv spiser.

Vil du se en kamp, så kontakt oss.

– vi kan få billettene levert direkte til hotellet deres!