Reis til Japan med barn

Travel-with-kids

Japan har både fantastiske severdigheter og gjestfrihet. Transport går fort og er punktlig! Fremfor alt finnes det masse av plasser og aktiviteter for både barn og voksne! Flotte bygg, store parker, mystiske templer og store fornøyelsesparker. Nedenfor finner dere et utvalg av barnevennlige aktiviteter.

Tokyo Disneyland

Tokyo Disney Resort i Chiba er et ferie- og aktivitetsområde som åpnet i 1983. Disney Resort består av temaparkene Tokyo Disneyland og Tokyo Disneysea, fem hoteller og Ikspiari shoppingsenter. Disse er de mest besøkte temapakene i verden.

Billetter til Tokyo Disneyland

1-dagskort
Med dette inngangspasset kan man besøke både Tokyo Disneyland og Disneysea hele dagen inkludert alle attraksjonene.
18 år og oppover: 6.200 JPY
12-17 år: 5.300 JPY
4-11 år: 4.100 JPY

Fra klokka 18:00 på hverdager finnes det en inngangsbillett for 3.300 JPY som gjelder alle aldre. Billetten selges etter kl 17:00.
På vei inn i parkene blir vesker og poser sjekket.

Å komme seg til Tokyo Disneyland

Med tog:
Fra Tokyo Station, ta JR Keio Line til Maihama, som ligger rett ved parken. Togturen tar ca. 15 minutter og koster ca. 210 JPY med expresstog.

Med buss:
Hotellene i området har gratis transportbuss til Disney Resort.

Ta deg rundt i Tokyo Disneyland
Disney Resort Line Monorail har fire stasjoner og linker Maihama Station med Tokyo Disneyland, Tokyo Disneysea og Tokyo Bay NK Hall, samt resorthotellene. Prisen er ca. 200 JPY/100 JPY for voksne/barn og det er mulig å bruke Pasmo/Suica, et forhåndsbetalt kort for transport og noen varer.

Se og gjøre:
Som på andre Disneyparker kan man se kjente karakterer, slott, berg og magiske opptredener. Beliggenheten i nærheten til sjøen gjør denne parken litt annerledes. De to temaparkene; Disneyland og Disneysea komplementerer hverandre. Disneyland er den mest besøkte temaparken i verden og Disneysea kommer som nummer to. De to store symbolene, Askepotts slott i Disneyland og fjellet/berget Prometheus i Disneysea er akkurat like høye og fra Ikspiari kan man se dem begge.

Les mer på den offisielle hjemmesiden

Universal Studios (Osaka)

Universal Studios Japan åpnet i 2001 og var det første utenfor USA. I Japan ligger studioet i Osaka, som er den nest største byen i Japan. Selv om du har besøkt Universal Studios i USA kommer du ikke til å kjede deg om du besøker det japanske. Parken består av 9 områder og det finnes 18 attraksjoner og 20 temarestauranter, inkludert den japanske restauranten Saido. Noen av attraksjonene, som Snoopy Studio og Universal Studios Motion Picture Magic finnes kun i Japan. Opplev spennende turer, god mat og shopping på Universal Studios Japan!

Å komme seg til Universal Studios:

Fra Kansai International Airport:
Ta JR Kanku Rapid Express train (Haruka) eller JR Kanku expresstog til JR Nishi-Kujo Station, bytt til JR Yumesaki Line toget til Universal City Station. Dette tar rundt 50 til 70 minutter.

Fra JR Shin-Osaka Station:
Ta JR Tokaido line til JR Osaka Station, bytt til JR Osaka Kanjo Line til JR Nishi-Kujo Station. Til slutt JR Yumesaki line til Universal City Station. Reisen tar ca 20-30 minutter. Les mer på den offisielle hjemmesiden.

Les mer på den offisielle hjemmesiden

The Tokyo Toy Museum

Et nytt og morsomt museum som åpnet i 2008. En gammel grunnskole i distriktet Shinjuku, nær sentral Tokyo, med en sklie og en sandkasse i den lille skolegården. Men her finner man ingen elever eller lærere. Fra en vegg henger et rødt flagg som ikke tyder på at dette er Tokyos lekemuseum. I de senere år var det færre og færre som søkte seg til skolen, så til slutt lagde man heller et lekemuseum. Museet viser mange originale leker fra hele verden og det er et sted der barna kan leke og ha det gøy. I andre etasje er det et tidligere klasserom som nå har blitt omgjort til lekerom.
Lekeskogen, for eksempel, er et rom fullt av treleker. Det finnes søte dukker og et stort dukkehus å leke med. Her er det også en gigantisk kuleramme, trekasser og et område som er fylt med over 20.000 treballer som barna kan rulle rundt i. I tredje etasje er det et spillerom der du ser barn samlet rundt et stort fotballspill. Spinn et av håndtakene på bordet for å flytte fotballspillerne slik at de sparker en liten ball frem og tilbake. Opp til åtte personer kan spille sammen; se hvilket lag som scorer flest mål! Hvis du har en ødelagt leke – ta den med til lekesykehuset. Her kan nesten hva som helst bli reparert, som bl.a. batteridrevne kosedyr, radiostyrte leker og elektriske keyboard. Dette museet er som en temapark du kan besøke med dine søsken.

Å komme seg hit:

Ta Marunouchi t-banelinje til Yotsuya-san-chome (utgang 2). Gå mot Yotsuya-yon-chome (Shinjuku) og ta første gate til høyre – følg denne gaten i ca 4 minutter.
Adresse: Tokyo Toy Museum, Yotsuya Hirobanai, Yotsuya 4-20, Shinjuku-ku, Tokyo.