Du kan fint nyte Tokyo uten at det koster penger!

Panoramautsikt over Tokyo

På 45.etasje (202m) i Tokyo Metropolitan Government Building i Shinjuku (west exit) finnes det to utsiktsgallerier. Med en fantastisk utsikt over Tokyo, Mount Fuji og Yokohama er dette en av de beste gratisopplevelsene byen har å tilby!
Åpningstider South Observatory: kl. 09:30 – 17:30, men oppe til kl 23:00 når North Observatory er stengt.
(stengt første og tredje tirsdagen hver måned).
Åpningstider North Observatory: kl. 09:30 – 23:00.
(Stengt andre og fjerde mandagen hver måned).
* Dersom det er en nasjonal helligdag på noen av de ovenstående dagene, holder de åpent, men stenger til gjengjeld påfølgende dag.
Hele tårnet er stengt 29.-31. desember + 2.-3. januar
Tel: (03) 5321 1111

Helligdommer, templer, pagoder og palass

Det er fri inngang til de fleste helligdommer og templer i Tokyo.
De mest kjente er Meiji Jingu-helligdommen (Harajuku), Yasukuni-helligdommen (nær keiserpalasset), Sensoji-tempelet (Asakusa), Zojoji-tempelet (nær Tokyo Tower) og keiserpalasset (nær Tokyo Station).
Man har ikke tilgang til den indre hagen og selve palasset annet enn på keiserens fødselsdag (23.desember) og når keiseren ønsker godt nytt år (2.januar), men det er flott å gå rundt i de omkringliggende hagene og se på den vakre japanske arkitekturen.

Hager og parker

*Higashi Gyoen er keiserpalassets østre hage og blir ansett som en av de vakreste i Tokyo. Her finner man et museum som forvalter keiser Showas kunstsamling.
Åpningstider: kl 09:00 – 16:30 (man slipper ikke inn etter kl 16:00).
Hagen er åpen til og med kl 17:00 fra midten av april til august, og til og med kl 16:00 fra november til februar.
Stengt: mandager og fredager, nyttår (28.desember – 03.januar). Dersom det er en nasjonal helligdag på mandag eller fredag, holder hagen stengt påfølgende dag i stedet.

*I Yoyogi-parken (ved JR Harajuku Station på Yamanote-linjen) på søndager er det gratis underholdning hele dagen da parken blir en eneste stor scene for ulike gateartister. Noen søndager holdes det et loppemarked hvor privatpersoner selger sine gamle gadgets, alt fra flotte funn til diverse søppel.

*Ueno-parken (ved JR Ueno Station på JR Yamanote-linjen) er kjent for sine kirsebærtrær som blomstrer vakkert om våren (mars/tidlig april) og lotusen som blomstrer om sommeren. Om våren holdes det et såkalt Hanami blomstershow for å feire våren og kirsebærsesongen. Dette er en god måte å feste og kose seg med sine venner på!

Museer

*Sumomuseet (JR Ryogoku Station på JR Sobu-linjen) ligger ved siden av Kokugikan Sumo Wrestling Stadium og viser diverse sumohendelser, ting og bilder av alle kjente brytere gjennom tidene.
Åpningstider: kl 10:30 – 16:30 de fleste dager.
Stengt: Lørdag, søndag og helligdager.

*I nærheten av sumomuseet ligger et annet gratis museum – Kanto Earthquake Memorial Museum (JR Ryogoku Station på JR Sobu-linjen) som viser ødeleggelsen som oppstod etter jordskjelvet i Tokyo i 1923.
Åpningstider: kl 09:00 – 16:00.
Stengt: Mandager

*På NHK Broadcasting Museum (nær Kamiyacho Station på t-banelinjen Hibiya) har du sjansen til å lese opp dine egne nyheter (på engelsk) foran et kamera. Her vises også hvordan overføringsteknologien utviklet seg under OL i Tokyo i 1964.
Åpningstider: 09:30 – 16:30
Stengt: Mandager og over nyttår.

Steder å oppleve den rette Tokyo-atmosfæren

*For å oppleve en flott utsikt over Tokyos skyline er et besøk på den kunstlige øya Odaiba et godt tips. Dra med Yurikamome Monorail fra JR Shimbashi Station til Odaiba Kaihin Koen Station og gå til Decks kjøpesenter. Her finnes det en terrasse hvor du ser over til Tokyobukten, byen og en reproduksjon av Frihetsgudinnen.

*Prøv å gå gjennom Shinjuku Station i rushtiden eller stå i det kjente gatekrysset i Shibuya (Hachiko Exit).

*Dra til Harajuku på en søndag og se på folk. Dette garanterer at du opplever en vid variasjon av mennesker og stiler, fra jenter som kler seg ut som dukker til menn som leker roboter.

*Vindusshop det nyeste av teknologi i Akihabara (JR Akihabara Station).

Showrooms

*I Sony Building i Ginza finnes alt av det nyeste innenfor gadgets og innovasjoner.
Åpningstider: kl 11:00 – 19:00 alle dager.

*Toyota Mega Web i Palette Town i Odaiba er en stor utstillingshall med fremtidens biler. Her finnes det noe for alle aldre!
Åpningstider: kl 11:00 – 21:00 alle dager.

Gratis internett

*På T-Next Toshiba Showroom i Shinjuku får man opp til én times gratis internettkobling. Beliggende i 9.etasje i Park Tower Building (Shinjuku Station south exit, gå nedenfor Koshu Kaido Dori Avenue mot Hatsudail, nær Washington Hotel).
Åpningstider: kl 10:00 – 18:00. Stengt: onsdager.

*Nå kan man også bruke gratis WiFi på mange av de store stasjonene, samt på Starbucks. For å benytte deg av dette må du registrere deg her: http://starbucks.wi2.co.jp/sp/sma_index_en.html

Nesten gratis shopping

I Japan finnes det mange såkalte «100yen-butikker», og Tokyo er ikke noe unntak. Alt i butikkene (mat, suvernirer, hygieneprodukter, kontormateriell) koster kun 100 yen. Det finnes en eller flere av disse butikkene i de fleste bydelene. En butikk i Shibuya har hele fem etasjer med varer!

Mat og drikke

*I første etasje, eller i underetasjen på mange varehus finnes det matbutikker som ofte lokker til seg kunder med smaksprøver. Dette er en ypperlig måte å prøve ulike typer japansk mat som du ikke tør å bestille på restaurant.

*I Nakamise Shopping Arcade i Asakusa (Ginza Line eller Toei Asakusa Line) blir det også delt ut smaksprøver til nysgjerrige potensielle kjøpere.

Aviser

Magasinet Tokyo Metropolis inneholder mange artikler og tips om Tokyo, alt fra restauranter og klubber til jobbannonser. Avisen er gratis og kan hentes på blant annet Tokyo Records i bydelen Shibuya.

Lommetørklær

I Tokyo trenger man aldri å bruke penger på lommetørklær. Hver annen dag deles det ut gratis lommetørklær, med reklame, i Tokyos gater.