VILKÅR FOR KJØP AV JAPAN RAIL PASS

Viktig informasjon til japanske statsborgere:

Fra og med 1. juni 2017 kan japanske statsborgere kjøpe Japan Rail Pass hvis de kan bevise at de har bodd i samme land utenfor Japan i minst 10 år. Særskilte vilkår gjelder, vennligst les mer ved å klikke på linken nedenfor.
Vi ber deg vennligst om å lese våre vilkår og nye regler for kjøp av Japan Rail Pass for japanske statsborgere. På slutten av bookingen må du bekrefte at du har lest og fortstått reglene for bestilling av Japan Rail Pass.
Les de nye reglene for japanske statsborgere her: Informasjon om Japan Rail Pass til japanske statsborgere

Det er den reisendes ansvar å skaffe seg den rette dokumentasjonen som må vises ved innveksling av Japan Rail Pass-voucheren i Japan. Japanspesialisten tar ikke ansvar for manglende dokumentasjon.

Hvis du ikke fikk anledning til å benytte ditt Japan Rail Pass, kan det refunderes mot et avbestillinggebyr på kr 550 NOK per pass.
Send oss en mail med faktura- eller ordrenummer på ditt kjøp, samt kontoopplysninger for refusjon.
Vi må også få tilbake ditt ubrukte Japan Rail Pass, dette må sendes per post.

Det er veldig liten bagasjeplass på togene og vi anbefaler at dere reiser så lett som mulig. Du kan ta med opp til to stykker bagasje om bord, gratis. Størrelsen per kolli, lengde, bredde og høyde tilsammen, kan ikke overstige 250 centimeter. Lengden må ikke overstige to meter og vekten må ikke være mer enn 30 kg. (Håndveske, paraply, spaserstokk o.l. ekskludert)

For mer informasjon, vennligst se nettsiden: http://railway.jr-central.co.jp/ticket-rule/rule47.html (Japansk)

Å ta med barnevogn er heller ikke å anbefale. Hvis dere har bestilt Green-billett (første klasse), så er det litt større plass til kofferter og lignende.

Å reservere plass kan kun gjøres i Japan og først etter du har vekslet inn exchange-orderen din til et Japan Rail Pass. Det koster ingenting å reservere plass på toget. Ta med deg togbilletten til nærmeste JR-stasjon og gå til bookingkontoret Midori no Madoguchi.
Det er altså ikke mulig å booke plasser via internet eller utenfor Japan.

Japan Rail Pass gjelder på alle toglinjer, som eies av Japan Rail. Dette inkluderer bl.a Shinkansen (ikke Nozomi og Mizuho), Narita Express, samt visse lokale toglinjer i byene, for eksempel Yamanote-linjen i Tokyo.
Togpasset kan brukes på en enkelt fergeoverfart, nemlig JR Ferry mellom Miyajimaguchi og Miyajima. Passet kan ikke benyttes på andre ferger.
Togpasset kan også brukes på JR Local Bus, men ikke JR Highway Bus. JR Local Bus finnes kun i ytterst begrenset omfang, og er sjelden noe man kan benytte. Dessverre finnes det ikke en oversikt over bussrutene.
Togpasset gjelder ikke på nattog, her må man betale en ekstra avgift på stedet.

Les detaljert og oppdatert informasjon på Japan Rails hjemmeside: http://www.japanrailpass.net/en/

www.hyperdia.com/en er en veldig bra hjemmeside som viser både tidtabell, forslag på reisevei, samt pris i japanske yen.

Ordinary er andre klasse og Green regnes som første klasse. Den egentlige forskjellen er at Green tilbyr litt bredere seter, større benplass og ekstra plass til bagasje. Alle reiser med Green må bookes i forveien ettersom man må ha reservert sitteplass. (Vennligst merk at Green ikke alltid finnes på alle strekninger.)

Ja, du kan kjøpe så mange togpass du ønsker.

Er du usikker på hvilket togpass det lønner seg å kjøpe kan du benytte denne hjemmesiden: www.hyperdia.com/en
Der fyller du i de strekningene du planlegger å reise og kalkulatoren viser både tidtabell og pris i japanske yen. I korte trekk pleier vi å anbefale et 7-dagers 2.klasse togpass om du skal reise Tokyo – Kyoto tur-retur pluss en kortere strekning (f.eks Narita Airport -Tokyo eller Kyoto-Nara).

De regionale passene (Hokkaido, Kansai, Kyushu, Shikoku etc.) gjelder kun innen disse områdene og togene fra og til Tokyo inngår IKKE.
Reiser dere fra Tokyo til disse områdene må dere kjøpe de vanlige Japan Rail Pass som dekker hele Japan.

Du tar med din exchange order til Japan og løser den inn til et togpass. Vi sender med en brosjyre med informasjon der du bl.a finner en liste og kart over de kontorer hvor du kan veksle inn din exchange order.

Detta gjøres i Japan når du løser inn din exchange order. Du kan sette valgfri aktiveringsdato så lenge det er innen en 30-dagers periode fra og med innløsningsdatoen.
Eks. Du veksler inn ditt Japan Rail Pass 1. april, men velger å starte det 29. april.

Via vår hjemmeside kan dere bestille og betale online, slik at vi får inn all informasjon som behøves.
Det koster 100 NOK per pass ekstra om man bestiller via telefon eller kommer til kontoret for å kjøpe.
Har du ikke mulighet til å bestille via internett kan du ringe eller besøke oss. Dere behøver ikke ha med pass eller passnummer når dere kjøper exchange order av oss, men nedenstående informasjon holder:

  • Navn (samtlige etternavn og fornavn som skrevet i passet)
  • Adresse og telefonnummer
  • Faktureringsadresse (om annen enn ovenfor)
  • Email
  • Avreisedato fra Norge

Alle som reiser til Japan med et turistvisum (Temporary Visitor Visa) har rett til å benytte seg av Rail-passet. Norske statsborgere får et 90-dagers turistvisum ved ankomst Japan og trenger ikke å søke om dette før avreisen.
Japanske statsborgere som kan bevise at de har bodd i samme land utenfor Japan i minst 10 år har også rett til å benytte seg av Rail-passet. Her gjelder særskilte vilkår, vennligst les mer her: Japan Rail Pass for japanske statsborgere

NOTAT:
Det er den reisendes ansvar å skaffe seg den rette dokumentasjonen som må vises ved innveksling av Japan Rail Pass-voucheren i Japan. Japanspesialisten tar ikke ansvar for manglende dokumentasjon.

Nei. Exchange-ordren må postes eller hentes på kontoret vårt i Oslo. Det eneste unntaket er East Japan Rail Pass som kan bestilles på samme måte som en flybillett. Denne Exchange-ordren kan vi maile til deg om det er ønskelig.

Vi kan normalt skrive ut Japan Rail Pass Exchange-ordren innen et par dager etter at bestillingen har kommet inn. Vi sender den med A-post slik at den burde komme fram innen 3-4 dager etter bestillingen. Vi anbefaler likevel at dere bestiller Japan Rail Pass 1 uke – 10 dager før avreise for å være på den sikre siden.
Hvis dere har mulighet til å komme innom vårt kontor i Oslo og hente, kan dere i prinsippet legge inn bestillingen dagen før avreisen (så sant det er en vanlig ukedag).

OBS! Man må aktivere Rail-passet i Japan innen 90 dager fra vi har lagt inn bestillingen her i Oslo.