Japan Rail Pass

Japan Rail Pass2020-08-19T09:24:59+02:00

Japan Rail Pass-salget er midlertidig stengt

Japanspesialisten har midlertidlig suspendert salg av Japan Rail pass om følge Korona-situasjonen.
Har du kjøpt “Japan Rail Pass” og ikke annet, er det ikke en pakkereise, og dette kan refunderes mot 550NOK per person iht. gjeldende regler.

De som har bruk for Japan Rail Pass i denne perioden kan lese om muligheten for å kjøpe dette i Japan her

Japan Rail Pass

Japan har et av verdens desidert best utviklede togsystemer, og med høyhastighetstog som Shinkansen kommer man seg lett omkring til de forskjellige landsdelene. Japan Rail Pass er et togpass som kan brukes stort sett ubegrenset på alle Japan Railway-linjer over hele Japan. Japan Rail Pass er ikke bare et prisgunstig valg, men også et særdeles miljøvennlig et. Med dette togpasset blir transport i Japan enkelt og komfortabelt!

*Gjelder ikke på Shinkansen Nozomi, Shinkansen Mizuho og samtlige nattog

Ulike typer togpass

fbcover5

Det riksdekkende togpasset Japan Rail Pass finnes i to varianter, Green – førsteklasse og Ordinary – andreklasse og kan kjøpes som enten 7, 14 eller 21 dagers pass. De regionale togpassene er tilsiktet spesifikke områder av Japan og finnes også i ulike varianter som du kan lese mer om her.
Barn fra 6 år t.o.m 11 år får reise til halv pris. Barn under 6 år reiser gratis, men har ingen reservert sitteplass.

Unngå ekstra avgift – book på nettet

Kjøp ditt Japan Rail Pass på nettet så sender vi det hjem til deg i posten, eller du kan selv komme innom vårt kontor og hente passene.
Hvis du velger å komme innom kontoret vårt og bestille direkte, så belastes et ekstra beløp på 100 NOK per pass.

Kjøpe billetter i Japan?

JRP

Det er også mulig selv å gå til innkjøp av vanlige togbilletter når man har ankommet Japan, da går man simpelthen til nærmeste togstasjon og kjøper dem i skranken. Dere kan også kjøpe Japan Rail Pass i Japan, men dette er da dyrere enn å kjøpe det før avreise. Hvis dere kun har tenkt å reise omkring i Tokyo så vil det normalt ikke lønne seg for dere å kjøpe Japan Rail Pass. Passet anbefales hvis dere skal reise over lengre strekninger som Tokyo – Osaka t/r eller mellom flere storbyer/områder.

Noen eksempler:

Tokyo – Kyoto t/r: ca. 2.200 NOK
Narita Airport – Tokyo t/r: ca. 400 NOK

Hvem har rett til å benytte seg av Japan Rail Pass?

Turist som reiser inn i Japan med norsk pass. Som turist med norsk pass vil du motta et 90-dagers “Temporary Visitor Visa” ved ankomst til Japan, forutsatt at du ikke har studentvisum eller arbeidsvisum utstedt av
den japanske ambassaden i ditt pass.

Nytt fra og med 1. juni 2017 er at også visse japanske innbyggere kan kjøpe Japan Rail Pass. Du som japansk innbygger må oppfylle følgende kriterier:

Ha bodd i Norge i minst 10 år på rad, og kunne bevise dette skriftlig.
Bevisdokumentene dine får du fra den japanske ambassaden. Det er også dit eventuelle spørsmål angående bevisdokumenter rettes.

Les mer på følgende link:

Kjøp og levering

  • Planlegg reisen deres og finn ut hvilken type togpass som passer til turen. På www.hyperdia.com/en/ kan dere planlegge reiseruten og søke opp priser & kart m.m.
  • Bestill togpassene deres på nettsiden vår.
  • Når vi har mottatt bestillingen deres utsteder vi en “exchange order” til dere og sender den til dere med A-post, dere kan også velge å komme innom kontoret vårt for å plukke den opp.
  • Ta med dere “Exchange orderen” til Japan og løs den inn på et “Exchange office”.
  • Begynn å reise!

Prosessen fra bestilling til du mottar passet bruker å ta ca én uke. Vi ber dere derfor om å bestille togpassene deres i god tid, helst 10-14 dager før avreise fra Norge. I høysesongene februar – april og september – november får vi inn veldig mange bestillinger og det kan derfor ta litt lengre tid enn vanlig i disse periodene.

Kjøp Japan Rail Pass her