Tokyo – verdens største metropol!

– og kontrastenes by

Tokyo

Fra den lille fiskerbyen Tokyo en gang var, er byen vokst til å bli Shogunens maktsentrum, Japans midtpunkt og ikke minst, et av verdens førende økonomiske sentre. Når man besøker metropolen Tokyo er det vanskelig å forstå at byen i forrige århundre ble jevnet med jorden to ganger som følge av jordskjelv og krig.

Tokyo består av mange små bydeler som alle har sine særpreg. Som besøkende bør man sette av minst 3 dager for å besøke de forskjellige delene av byen. Selv om de fleste kommer for å gjøre forretninger, more seg og shoppe, finnes det også et meget rikt og variert kulturliv det er verdt å utforske. Den hurtigste og mest smidige måten å komme rundt på er å benytte kollektivtrafikken. Den er både lett tilgjengelig og presis.

Den nordøstlige delen av Tokyo

I den nordøstlige delen av Tokyo finner man det kulturelle og folkelige Tokyo hvor flere av Japans beste museer er samlet rundt parken Ueno. I samme område finner man shoppinggaten Ame-yoko som før var senter for svartebørshandelen, men hvor det nå selges alt fra matvarer til smykker. Rett nord for parken finner man Shitamachi, som var Tokyos sentrum under Edo-perioden, sies det. Shitamachi har en rustikk og fredfylt atmosfære.

Den “elektroniske bydelen”

Sør for Asakusa ligger den «elektroniske bydelen» Akihabara. Her finner du alt du kan tenke deg av elektronikk og apparater. Et besøk hit anbefales på det sterkeste, blant annet for å se det imponerende utvalget og de siste modellene av elektronisk utstyr.

I hjertet av Tokyo

I hjertet av Tokyo ligger keiserpalasset hvor Shogunen bodde inntil keiseren flyttet dit etter en revolusjon på slutten av 1800-tallet. Parken rundt palasset er enorm. Den er kun åpen to ganger i året; på nyttårsaften og på keiserens fødselsdag. Ikke langt fra parken finner man Ginza. Her ligger verdens største samling av eksklusive varehus, merkevarebutikker, gallerier og små barer. Etter en spektakulær tur med en fantastisk utsikt over Tokyos skyline, kommer man til O-Daiba, Tokyos eksperiment-øy, hvor arkitekter har fått frie hender til å bygge kontorbygninger, messehaller, et fantastisk kjøpesenter og en badestrand midt i Tokyo. Halvveis gjennom det sentrale Tokyo ligger Roppongi, fornøyelseskvarteret med restauranter, barer, diskotek, klubber og et natteliv uten like.

Det vestlige Tokyo

I det vestlige Tokyo ligger Shinjuku som passeres av fem millioner pendlere hver dag. Et moderne sentrum med en skog av skyskrapere på den vestlige siden av togstasjonen og store varehus og moteforretninger på den østlige siden. Rett sør for stasjonen finner man det trendy Tokyo; Shibuya. Mens Aoyama fortsatt er sofistikert og kosmopolitisk, er Shibuya et shoppingparadis for den yngre generasjon. Midt mellom Aoyama og Shibuya ligger Harajuku, verdens sentrum for avantgarde-mote hvor de unge møtes og kler seg ut. Som en oase midt i alt det moderne, ligger Meiji-tempelet med den store Torii, bygget i 1920 til Keiser Meijis ære. Som en av Japans viktigste helligdommer er Meiji-tempelet et vakkert eksempel på den naturlige og rene Shinto-arkitekturen som fikk sin renessanse under Meiji-perioden.