Takayama

Med kallenavnet «Lille Kyoto»

Takayama

Hva gjør Takayama spesiell?

For lenge siden utviklet denne lille byen nordøst for Kyoto seg til en distingvert og meget elegant by som ga den kallenavnet «Lille Kyoto». Det tar to timer med tog fra Nagoya, hvor man kjører langs elven og gjennom grønne daler opp til den avsidesliggende fjellbyen. Her kan man oppleve noen av de best bevarte bymiljøene fra Edo-perioden, som blant annet de flotte, gamle kvartalene i San-no-machi.

Takayama-regionen har i mange hundre år vært kjent for sitt trehåndverk. Derfor ble lokale håndverkere og snekkere ofte hentet for å hjelpe til med store palass- og tempelbygginger i Kyoto og Nara. I San-no-machis lange rekker av lave trehus med dekorative fasader mot gaten, fortsetter tradisjonen i form av verksteder og butikker hvor man fristes til å kjøpe vakre håndverk. Det er særlig verdt å besøke de to handelshusene Yoshijimake og Kusakabe, som er utsøkte eksempler på datidens finere familieboliger.

Sanno- og Hachiman-festivalene finner sted i april og oktober. Disse festivalene er noen av de mest tradisjonelle festivalene man kan finne i Japan. (Bestill i god tid da det blir tidlig utsolgt i festivalperiodene).

Like utenfor Takayama ligger Hida Folk Village som minner om Folkemuseet i Oslo med en fantastisk samling hus fra forskjellige perioder. Fortsetter man fra byen og opp i fjellene med buss, finner man noen av de best gjemte og bevarte ryokaner med romantiske varme kilder.