Sapporo

Japans nordligste storby og hjemsted for den årlige snøfestivalen

Sapporo’s famous Snow Festival

Hva gjør Sapporo spesiell?

Sapporo er Japans nordligste storby og kanskje mest kjent for vinter-OL i 1972. Ikke så ulik Stockholm både i klima og størrelse, er den lett å ta seg rundt i, og uten folketrengselen man finner i andre japanske byer.

Sapporo er kjent for snøfestivalen som holdes i februar hvert år. Da fylles gatene med is-skulpturer laget av kunstnere fra hele verden. Om kvelden er is-skulpturene belyste og er et fantastisk syn. I Susukino, med det beste nattelivet utenfor Tokyo, kan man hver kveld oppleve en karnevalsstemning med en vrimmel av mennesker som aldri vil gå hjem. Sapporo er et av de beste stedene å oppleve japansk natteliv.
Lett tilgjengelig i fjellet utenfor Sapporo finner man rekreasjonsområder like storslagne året rundt. Vinterstid er fjellet et ski-eldorado og tilbyr Japans beste puddersnø både for alpint og brett og de har et meget godt utviklet heissystem.

Sommerstid kan man besøke flere nasjonalparker som tilbyr villmarksliv i form av dagsutflukter eller lengre fjellturer. Siden Hokkaido er en vulkansk øy, er det mange varme kilder (onsen) her, ofte bygget som små spa-steder oppe i fjellet. Hokkaidos opprinnelige befolkningskultur og historie kan i dag oppleves i et museum i Sapporo og i Shiraoi, begge vel verd et besøk.

Les mer på denne site.