Niseko

Et av de mest kjente områdene i verden blant pudderfantaster

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hva gjør Niseko spesiell?

Niseko på øyen Hokkaido et et av de mest kjente områdene i verden blant pudderfantaster. Om vinteren suser iskalde vinder fra Sibir inn over øyen og svøper landskapet i opptil 15 meter med puddersnø. 5 meter snødybde er ikke uvanlig. Vanninnholdet i snøen ligger på rundt 6%, sammenlignet med snøen i Australia som har et vanninnhold på ca 50%, dette forklarer kanskje også den store tilstedeværelsen av nettopp australiere.

De tre sammenhengende stedene Hirafu, Annupuri og Higashiyama utgjør den sentrale delen av Niseko og her kan du kjøre fritt mellom dalene med et Niseko All Mountain Pass. I Niseko-anlegget er det 38 heiser og 61 løyper. For dere som er interesserte i off-pist og backcountry finnes Niseko Rules som du kan lese her.

Niseko har også kveldskjøring i tilfelle du ikke får nok i løpet av dagene. På grunn av det hyppige snøfallet er det ikke så mange klare dager i Niseko, men har man flaks og er der på akkurat en slik dag, så får man en fantastisk utsikt over vinterlandskapet. Man får blant annet en fabelaktig utsikt over Mt. Yotei som ofte calles Ezo Fuji for sin likhet med det berømte Fuji-fjellet.

I Niseko slutter ikke eventyrene i bunnen av bakken. Det finnes et enormt utvalg av vinteraktiviteter, alt fra trugeturer og isklatring til snøscooterkjøring. Det blir ikke et rolig øyeblikk om man ikke ønsker det. Men hvis det er nettopp det man vil ha så er det å ta seg en dukkert i de varme kildene, såkalte onsen, den perfekte avkoblingen. Disse finnes flere steder i området. Hvis man drar til Japan så må man ikke gå glipp av maten, på Hokkaido finner du noe av den beste maten i hele landet. Fisken er alltid nylig dratt opp av havet av en lokal fisker og tilberedningen er i verdensklassen!