Nikko

Nikko2018-08-21T09:46:26+02:00

Nikko

Landets nest-mest populære turistattraksjon

Nikko ansees for å være landets nest-mest populære turistattraksjon etter Kyoto og er godt besøkt av både utlendinger så vel som japanere. Byen ligger ca. 90 minutter med tog nordøst for Tokyo og er et utmerket utfluktsmål for en dagstur. Nikkos kjennetegn er Tosho-gu, Tokugawa shogunatets mausoleum. Tokugawa Ieyasu som samlet Japan og lukket landet i 250 år ligger begravd der.

Tosho-gu-helligdommen, som det tok 15 000 av Japans dyktigste håndverkere to år å bygge på midten av 1600-tallet, skiller seg klart ut fra andre Japanske templer. Tempelet i Nikko er rikt ornamentert og fargerikt, og man kan kanskje beskrive stilen som japansk rokokko-stil med inspirasjon hentet fra Kina. Til tross for den voldsomme utsmykningen i Nikko, utsatte shogunatet under denne perioden de alminnelige menneskenes liv for meget strenge begrensninger, og landet var på grensen til fattigdom.

Selv om Tokugawa shogunatet opphørte for lenge siden, etterlot perioden seg spor som den dag i dag ligger dypt forankret i den japanske folkesjelen.
Nikko er også imponerende innrammet av naturskjønne omgivelser med blant annet sjøen Chuzenji som er et populært mål for japanske campingentusiaster. Rundt templene, som uproblematisk blander buddhistiske og shintoistiske elementer, står en pen skog av sedertrær. Og bak dette reiser det seg flotte fjell.

Utflukt til Nikko fra Tokyo