Nagoya

Definisjonen av en moderne storby

Nagoya

Halvveis mellom Tokyo og Osaka ligger Japans fjerde største by. Nagoya har over 2 mill. innbyggere, er Toyotas hjemby og har et fantastisk sentrum. Nagoya er definisjonen av moderne storbyer. Her finnes det futuristisk arkitektur – især i området rundt stasjonen – et vell-utbygd transportnett, mange spennende museer og gode shoppingmuligheter. Byen har en internasjonal flyplass, hvor bl.a. Finnair og Lufthansa flyr direkte fra Europa. Nagoya er ikke like kulturell som f.eks. Tokyo eller Kyoto, men man kan likevel oppleve mye iløpet av et par dager.

Nagoya er Toyotas hjemby. Toyotas hovedkvarter og mange av deres fabrikker ligger i Toyota by (Toyota-shi), en times tur med tog fra Nagoya. Her kan man besøke Toyota Kaikan Museum, hvor man kan se de nyeste Toyota-modellene. Det er også herfra man kan delta i en omvisning på fabrikkene som ligger i nærheten. Japanspesialisten arrangerer turer til Nagoya, kontakt oss for priser.

Nagoyas sentrum er kanskje det mest attraktive ved Nagoya. Sett utenfra ligner området ved Nagoya Stasjon noe tatt fra en science fiction film, og om kvelden er en gåtur gjennom det nærliggende underholdningskvartalet Sakae helt uforglemmelig. Her er det mange neonlysende skyskrapere, pariserhjul og karaokebarer – og naturligvis mange restauranter og barer.

Nagoya har mange gode shoppingmuligheter, samt et stort kunstmuseum: APMOA (Aichi Prefectural Museum of Art). Maten i Nagoya er også spennende. Prøv spesialiteten ”miso-katsu”, en panert svinekotelett som serveres med en saus laget av rød miso.