Kanazawa

En av de mest attraktive regionene

Kenrokuen Garden, Kanazawa

Kenrokuen Garden, Kanazawa

Kaga-regionen som Kanazawa tidligere kaltes, var under Edo-perioden landets rikeste, noe som avspeiles i den utsøkte matkulturen i en slik grad at byen nesten kunne måle seg med Kyoto. Selv om Kanazawa er en moderne storby i dag, er den en av de mest attraktive regionene som Japan kan tilby de utenlandske besøkende.

Som en av de få storbyene, forble den intakt under 2. verdenskrig og Kanazawa har flere vakre førkrigsområder bevart. Kenroku-en er en av de mest kjente japanske hagene og Seisonkaku-villaen som ligger like ved siden av, er et vakkert eksempel på den sofistikerte stemningen som var herskende. Innenfor gåavstand, forbi Hirosaka-gaten med de eksklusive håndverksforretninger som selger blant annet keramikk, finner man Nagamachi. Her ligger det elegante samurai-kvarteret og Nomura-huset med sin vakre gårdshage som er åpent for allmennheten.
Litt nord i byen ligger Higashiyama hvor Geisha-kvareteret ligger. Herfra kan man høre sang og spill om kvelden. I den sydlige delen av byen ligger det et ninja-tempel som er et rent forsvarsverk, bygget etter alle kunstens regler. Man kommer kun inn dersom man deltar i omvisningen som foregår på japansk.

Litt syd for Kanazawa ligger Eihei-ji, som er Japans mest kjente zen-tempel, bygget i naturskjønne omgivelser og et «must» for alle kulturinteresserte. Nordpå ligger Noto-halvøya, langt ute i det japanske hav, og har små, gamle byer som anbefales til de som leter etter det «opprinnelige» Japan.

Reiser og utflukter til Kanazawa