Hiroshima

Hiroshima2018-08-03T12:30:55+02:00

Hiroshima

Byen med den tragiske historie

Atomic Bomb Dome og Peace Memorial Park

Når man kommer til Hiroshima er det veldig vanskelig å forestille seg at denne byen en gang ble jevnet med jorden.
Man merker straks den alvorlige stemningen som preger hele området ved Atomic Bomb Dome, som er den eneste bygningen som står igjen fra 1945 og Peace Memorial Park med det tilhørende museum. Museet viser bilder etter bombingen og rester av de gjenstandene som ikke smeltet bort. Utenfor blir man møtt av et fargestrålende syn av de tusenvis av papirtraner som barn fra hele verden har brettet. De er laget i troen på at tusen hvite traner kan oppfylle et ønske. Hvert år den 6. august kl. 8.15 holdes en seremoni hvor man minnes atombombens ofre og om kvelden settes 10.000 lanterner ut i byens elver som et symbol på de dødes sjeler.

Ytterlige severdigheter som er verdt å besøke er Shukkei-en, en fornem park, opprinnelig anlagt i 1620 og Hiroshima-borgen fra 1589 som ble gjenoppbygd etter bombingen. For øvrig er Hiroshima en storby med brede avenyer, grønne parker og trikker.

Miyajima

10 minutter med båt fra Hiroshima ligger øya Miyajima som er et av Japans mest populære turistmål. Helligdommen Itsukushimas sterkt røde port (en Torii) som står ute i vannet blir betraktet som en av Japans tre vakreste helligdom-opplevelser.
Denne shintoistiske helligdommen kan dateres helt tilbake til 500-tallet, men den nåværende utformingen er fra 1168. Historien forteller at en gang ble dette stedet regnet for å være så hellig at det var forbudt for alminnelige mennesker å gå i land, og derfor måtte man seile til templet. I dag er hvem som helst velkommen og det er en fantastisk opplevelse å overnatte på øya og se når de mange små lyktene i Itsukushimas galleri tennes for de bedende.

Øya tilbyr også flere utfluktsmuligheter. Klatrer man opp den ikke altfor kraftige stigningen til toppen av fjellet Mizen, har man en storslått utsikt over det vakre japanske innlandshavet Seto-nai-kai. Hvis man ikke ønsker å gå kan man også ta taubanen.

Det livsglade Hiroshima

Men bør ikke gå glipp av å se det Hiroshima der 1 million innbyggere lever; en livlig og fargerik by. I forlengelse av Fredsparken ligger den livlige gågaten Hondori med mange butikker og restauranter. Et besøk her er ikke komplett uten at man smaker ekte japansk soul mat i form av okonomi-yaki: en type omelett med nudler, kål og svinekjøtt som er dekket med en god porsjon saus. Er man mer eventyrlysten kan man besøke byens uteliv-distrikt, Nagarekawa, hvor det sies at den japanske mafiaen, yakuzaen, holder til. Her er det allikevel helt trygt å gå rundt.

Reiser og utflukter til Hiroshima