Himeji

Himeji 2018-08-03T12:30:06+00:00

Himeji

Den hvite hegres borg

  • 0
  • 1

Hva er der som gjør Himeji spesiell?

«Den hvite hegres borg» er over 400 år gammel og har overlevd både kriger og naturkatastrofer. Den er nå UNESCO-fredet.
Borgen er som et symbol på den lille byen som ligger 40 km vest for Kobe. Mange har kanskje sett borgen i serien «Shogun». Den er en av de best bevarte i et land, hvor nesten alle de gamle samurai-borgene ble ødelagt av borgerkrig, jordskjelv eller bombinger. Men Himeji’s borg bestod, helt lik som da den ble ferdigbygget i 1610. I 1993 ble den satt på UNESCOs verdensarvsliste.

Fra Himeji togstasjon tar det 10 minutter å gå til denne severdigheten, som er byens stolthet. Vær forberedt på å bruke noen timer her, da det er mye å se og oppdage. Engelsktalende besøkende har sjansen til å få mye informasjon om borgens konstruksjon og historie fra frivillige entusiaster som synes det er moro å dele kunnskap om borgen. Naturligvis finnes det en flott hage ved denne kulturskatten.

For dem som ikke kan få nok av hager, ligger Himeji Koken ved siden av slottet. Denne parken har ni forskjellige hager i Edo-stil (samuraiperioden fra 1603-1868). Her er bl.a. ett tehus, hvor man har mulighet til å delta på te-seremoni og smake den grønne teen som omhyggelig tilberedes med nøye foreskrevne bevegelser og serveres med en flott liten kake.