Hakone

Hakone2018-08-03T12:27:59+02:00

Hakone Nasjonal Park

Vakker natur med flotte turmuligheter

Tokyoborgernes favoritte utfluktsmål

I fjellene sørvest for Tokyo ligger Hakone, nasjonalparken som er Tokyoborgernes favoritte utfluktsmål. Utover å være området med Japans eldste og mest kjente onsen, har Hakone en interessant historie, vakre omgivelser og et lunt klima året rundt.

Her finnes flere godt bevarte kroer og et av Japans mest romantisk perler, Fujiya Hotell, som er over 100 år gammelt, med fortsatt bevart orientalske stil. I Hakone finner man vulkanen Owakudani, den kokende dal, med sitt boblende, svovelholdige vann og Ashi-innsjøen, hvorfra du kan se Mt. Fuji. Du bør sørge for å se Tenzan, som er et utendørskompleks med varme kilder. Av andre attraksjoner kan nevnes Hakone Open Air Museum med samlinger av moderne skulpturer, og MOA Art Museum i Atami som ligger i et veldig spennende bygg med en imponerende utsikt over en bukt.

Transport til Hakone

Når man tar Shinkansen for å komme til Hakone bør man gå av på Odawara stasjon og deretter ta enten buss eller tog inn i nasjonalparken. På Odawara stasjon kan man kjøpe et Hakone Free pass som gir adgang til ubegrenset transport på busser, tog og taubaner i Hakone i to eller tre dager. Utover det gir det rabatt på inngangsbilletter til noen av attraksjonene. Et slikt pass er definitivt en fordel å kjøpe og kan foruten på Odawara stasjon, kun kjøpes på stasjonen i Shinjuku eller Machida.

Mt. Fuji

Mt. Fuji, eller Fuji-san som fjellet heter på japansk, er et fantastisk syn med sine 3.776 meter og ligner mer på et menneskeskapt kunstverk enn naturens verk. Når man kjører med Shinkansen sørover fra Tokyo kan man etter ca. 45 minutter se Mt. Fuji fra togets høyre side. I japansk kultur er Mt. Fuji mytisk, og et grunnleggende tema i kunst, musikk og litteratur.

Reiser og utflukter til Hakone