Beppu

Japans mekka for kurbad

Om Beppu

Beppu ligger på nordøstkysten av Kyushu og er et av Japans mest populære kurbadsteder. Byen har ca. 120.000 innbyggere, og den betraktes nærmest som en slags fornøyelsespark innenfor bading i varme kilder i alle former. Man kan enkelt komme til byen fra Fukuoka – det tar ca. to timer fra Hakata Stasjon med hurtigtog.

Kurbad på alle mulige måter

Japan er full av kurbadsteder. Landet har mange vulkaner og derfor også mange varme kilder. Men allikevel er Beppu spesielt. For det første er det mer varmt kildevann enn noe annet sted i Japan. Og for det andre kan man nyte kurbad i så mange former at man nesten kan bli helt svett bare ved tanken, for ikke å snakke om det varme vannet. Her er det sandbad, dampbad, gjørmebad og naturligvis mange ‘onsen’ – det japanske ordet for klassiske bad med varme kilder. For å fullende opplevelsen anbefaler vi at man bor på et ryokan, et japansk hotell med varme kilder hvor man i tillegg til de deilige badene også får delikat mat og avslappet overnatting.

Andre severdigheter i Beppu

Området byr på de såkalte syv ‘helveter’ – på japansk ‘jigoku’. Dette er syv varme kilder som er fascinerende å se på, men som man absolutt IKKE skal bade i – de er glovarme! De syv “bad” har forskjellig form – et er fullt av varm gjørme, et annet har blodrødt vann og et tredje krokodiller! Ikke langt fra Beppu ligger det berømte Mount Aso, Japans største aktive vulkan og en av de største i verden. Et annet hyggelig besøk er den lille kurbadsbyen Yufuin, som ligger ca. 10 km unna. Yufuin har et veldig sjarmerende bysentrum med mange fine butikker og kafeer, og er omgitt av fjell, rismarker og den vakre Lake Kinriko. En deilig by å vandre rundt i for en dag.