Naturskjønne Izu-Kogen

Her kan du bade i varme kilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Hva er det som gjør Izu-Kogen spesiell?

Izu er en vakker halvøy som er verdsatt av Tokyo-beboerne. Det er hit man reiser i helgene for å bade i varme kilder eller for å bade i sjøen om sommeren.

På Izu-halvøya finner man flere ulike bomuligheter: Et alternativ til et roligere stopp mellom Tokyo og Kyoto.
Izu-Kogen ligger ved Mt.Fuji. Her finnes idyllisk natur, varme kilder og nesten ingen turister. Beliggenheten er perfekt hvis man har lyst til å oppleve et tradisjonelt japansk onsen på veien til eller fra Kyoto. Izu-Kogen er en nasjonalpark og ligger som Hakone, ved foten av Fuji-fjellet. Til forskjell fra Hakone kan Izu tilby en fredelig atmosfære hvor man slipper turistfylte steder, betonghoteller og lange køer som det dessverre er en del av i Hakone. Her finner man autentiske små ryokan, familieeide gjestgiverier, som er bygget på tradisjonelt vis. Dessuten er det nesten garantert at man vil være de eneste utenlandske her, da de fleste besøker Hakone i stedet for å ta en tur til denne gjemte perlen.
Samtidig er naturen fantastisk med beliggenhet ved den flotte stillehavskysten. Mt. Fuji reiser seg flott i horisonten. Noter deg at Mt. Fuji er en sjenert skapning, som ofte gjemmer seg bak tåke og dis – uansett hvilken vinkel det betraktes fra.

En idyllisk perle

Hvis man leter etter en idyllisk perle i Japan som det er lett å komme til, har flott natur, tradisjonell innkvartering, få turister og mange onsen, er Izu-Kogen midt i blinken!
Det var her den skipbrudne engelskmannen Will Adams bodde på 1600-tallet, fortellingen som James Clavell ble inspirert av da han skrev romanen Shogun. Shogun ble senere til TV-serie med Richard Chamberlain i hovedrollen.

 

Reiser og utflukter til Izu-Kogen